Krämig pasta med currykyckling

Krämig pasta med currykycklingg
Foto: Ulrika Pousette
Jenny Warsén porträtt
Jenny Warsén porträtt

Krämig pasta med currykyckling

18 ingredienser

30 min

Curry ger inte bara god smak utan även en vacker färg till denna rätt.

Ingredienser

portioner
  • 400 g tagliatelle
  • 500 g kycklingfilé
  • 1 schalottenlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 5 soltorkade tomater i olja
  • smör, att steka i
  • 140 g tärnad bacon
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 2 krm chiliflakes
  • 250 g körsbärstomater
  • 100 g babyspenat
  • 300 g färskost, harissa
  • 1 dl crème fraîche

Garnering

  • 1 kruka färsk körvel
  • 1 dl parmesanost, riven

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Strimla kycklingen. Skala och finhacka lök och vitlök och strimla de soltorkade tomaterna.
  2. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs lök, vitlök och de soltorkade tomaterna ett par minuter.
  3. Tillsätt bacon, strimlad kyckling, paprikapulver, curry, timjan, salt och chiliflakes och låt steka i 4–5 minuter.
  4. Halvera körsbärstomaterna och rör ner dem tillsammans med spenat, färskost och crème fraiche och låt såsen puttra ihop i 3–4 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda ner pastan i såsen och riv över parmesan. Toppa med körvel och servera!