Krämig panna med vilt

Krämig panna med vilt
Foto: TV4

Har du älgkött i frysen? Och kanske svamp? Då kan du passa på att laga en krämig viltpanna med smak av rönnbär i såsen. Grytan kan även lagas av nöt- eller kalvkött. Den passar att serveras till kokt ris, pasta eller kokt potatis

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 500 g innanlår av älg
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 2 msk smör
  • 250 g färsk svamp
  • 3 dl viltfond
  • 1,5 dl crème fraiche
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 dl frostnupna rönnbär
  • Till garnering:
  • 2 msk finhackad persilja

Gör så här

  1. Skala och ansa lök och morot. Hacka löken grovt och slanta morötterna. Skär älgköttet i strimlor. Dela svampen i jämnstora bitar. Fräs lök och morot i smöret. Lägg över i en gryta. Bryn köttet i omgångar och lägg över i grytan. Häll på vattnet och smula ner buljongtärningen. Låt koka under lock i 5 minuter.
  2. Koka upp de frostnupna rönnbären i lite vatten. Passera dem genom en sil. Rör ner rönnbärsmoset i såsen.
  3. Lägg i svampen, klicka i crème fraiche och krydda med salt och peppar. Rör om och låt koka ytterligare 10 minuter. Hacka persiljan fint och strö över den före servering.
Kommentera receptet

Fler goda recept