Krämig oxfilépasta med champinjoner

Krämig oxfilé pasta med champinjoner
Foto: Tv4

Krämig oxfilépasta med champinjoner

1

7 steg att laga

14 ingredienser

30 m

En krämig pasta med oxfilé, champinjoner och parmesan är en riktigt god och lyxig huvudrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 400 g oxfilé
  • smör
  • 1 rödlök
  • 200 g champinjoner
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 dl köttbuljong
  • 1 dl rött vin
  • 1 msk soja
  • 3 dl grädde
  • 250 g fettuccine (färsk)
  • 2 dl basilika, hackad
  • salt
  • peppar
  • parmesanost

Gör så här

  1. Skär oxfilén i mindre bitar. Bryn bitarna hastigt i rikligt med smör.
  2. Strimla rödlöken och skär ned champinjonerna i mindre bitar. Stek grönsakerna tillsammans med oxfilén, men på lägre temperatur.
  3. När champinjonerna börjat avge vätska och löken fått en gyllene färg så tillsätt mer smör.
  4. Pressa ner vitlöken och blanda i köttbuljong, rött vin, soja och grädde. Låt allt koka ihop cirka 10 minuter tills du fått en tjock och krämig pastasås.
  5. Koka pastan enligt förpackningen.
  6. Hacka basilikan och blanda ner i pastasåsen. Blanda även i pastan i såsen. Rör om, salta och peppra.
  7. Servera och toppa med parmesan.