Krämig kycklingpasta med svamp och dijonsenap

POPULÄRT
koket.se
Krämig kycklingpasta med svamp och dijonsenap
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Krämig kycklingpasta med svamp och dijonsenap

15 ingredienser

30 min

Hela familjens favoritpasta! Kyckling tillagas med svamp och lök i en gräddig sås och blandas vid servering med nykokt pasta. Passar lika bra att servera en vardag som till helgen.

WW ViktVäktarna

Se Zeina Mourtada laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 400 g pasta, gärna penne
  • 600 g kycklingfilé
  • 2 schalottenlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 200 g champinjoner
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk vetemjöl
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • smör, till stekning
  • olja, till stekning
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 1 dl färsk persilja, finhackad

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka champinjonerna. Skär kycklingen i strimlor.
  2. Hetta upp matfett i en stekpanna och stek löken tills den får färg. Vänd i kyckling och stek lite till. Tillsätt champinjoner och vitlök och fräs några minuter under omrörning.
  3. Strö över vetemjölet och vänd runt. Häll i grädde, mjölk och soja. Rör ner dijonsenap och salta och peppra.
  4. Koka upp under omrörning, sänk värmen och låt såsen sjuda långsamt utan lock i ca 10-12 minuter. Smaka av och se om det behövs mer av senap, soja, salt eller peppar.
  5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  6. Häll av pastan och blanda med kycklingsåsen. Vänd i persilja och servera genast.