Krämig kycklingpasta med svamp och dijonsenap

POPULÄRT
koket.se
Krämig kycklingpasta med svamp och dijonsenap
Foto: TV4
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Krämig kycklingpasta med svamp och dijonsenap

50

15 ingredienser

30 min

Hela familjens favoritpasta! Kyckling tillagas med svamp och lök i en gräddig sås och blandas vid servering med nykokt pasta. Passar lika bra att servera en vardag som till helgen.

Ingredienser

portioner
  • 400 g pasta, gärna penne
  • 600 g kycklingfilé
  • 2 schalottenlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 200 g champinjoner
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk vetemjöl
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • smör, till stekning
  • olja, till stekning
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 1 dl färsk persilja, finhackad

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka champinjonerna. Skär kycklingen i strimlor.
  2. Hetta upp matfett i en stekpanna och stek löken tills den får färg. Vänd i kyckling och stek lite till. Tillsätt champinjoner och vitlök och fräs några minuter under omrörning.
  3. Strö över vetemjölet och vänd runt. Häll i grädde, mjölk och soja. Rör ner dijonsenap och salta och peppra.
  4. Koka upp under omrörning, sänk värmen och låt såsen sjuda långsamt utan lock i ca 10-12 minuter. Smaka av och se om det behövs mer av senap, soja, salt eller peppar.
  5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  6. Häll av pastan och blanda med kycklingsåsen. Vänd i persilja och servera genast.