Krämig pasta med Quattrocentopanerad kyckling

Krämig kycklingpasta med Quattrocentropanering
Foto: Granaloro

Krämig pasta med Quattrocentopanerad kyckling

17 ingredienser

30 m

Frasigt panerad kyckling med krämig pasta al limone är en vardagsmiddag som har allt. Den frasiga kycklingen är en storfavorit hos barnfamiljer men passar minst lika bra som festmåltid på helgen.

läs mer
Granarolo Quattrocento

Granarolo Quattrocento

En italiensk hårdost gjord av mjölk från Granarolos egna gårdar. Finns som 1 kg, 300 g och 150 g.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Kyckling

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 ägg
  • 2 dl Granarolo Quattrocento, riven
  • 2 dl pankoströbröd
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • olja (rikligt att steka i)

Pasta

  • 350-400 g De Cecco Linguine
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 2 msk smör
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1 citron, zest (+ lite saft)
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Topping

  • rucolasallad
  • Granarolo Quattrocento, riven

Gör så här

Kyckling

  1. Dela kycklingfiléerna till fyra tunna filéer. Banka ut dem lite med undersidan av en kastrull på en skärbräda. Salta och peppra båda sidor.
  2. Vispa upp ägg i en skål. Blanda riven Quattrocento och panko i en annan.
  3. Doppa kycklingfiléerna först i äggvispet och sedan i Quattrocento – och pankoblandningen.
  4. Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingfiléerna 2–3 minuter per sida.

Pasta

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  2. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs finhackad vitlök mjuk någon minut. Den får inte brännas.
  3. Tillsätt grädde och fond, låt reducera till en krämig sås.
  4. Tillsätt rivet citronskal från en tvättad citron och några droppar citronsaft för syrans skull.
  5. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  6. När såsen är krämig, tillsätt 0,5 dl pastavatten. Häll av pastan och blanda pastan med såsen.
  7. Lägg upp pasta på 4 tallrikar. Skär kycklingfiléerna på snedden och lägg ovanpå.

Topping

  1. Toppa med ruccola och hyvlad Quattrocento.

Quattrocento är en fantastisk ost att äta som den är rakt upp och ned. En ny favorit helt klart. Och fantastisk i matlagning. Jag överdriver inte, den är Fantastisk! /Catarina König

TIPS!
läs mer
Krämig svamprisotto med tryffel

Snabba middagstips från Catarina König

Få fler snabba, enkla rätter som ger vardagen lite guldkant

Läs mer

läs mer
Klassisk pasta bolognese

Italienska tips från Granarolo!

Goda middagar med ricotta, burrata, mozzarella och Quattrocento

Läs mer