Krämig kycklinggryta med dragon och vitt vin

NYHET
Krämig kycklinggryta med dragon och vitt vin
Foto: TV4
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Krämig kycklinggryta med dragon och vitt vin

16 ingredienser

40 min

En lättlagad gryta med kyckling och grönsaker i en krämig sås på vitt vin, grädde, créme fraiche och smaksättare som dijon och dragon. Servera den goda grytan till nykokt ris och njut!

Ingredienser

portioner
  • 600 g kycklingfilé
  • smör, att bryna i
  • 1 gul lök
  • 2 röda paprikor
  • 250 g broccoli
  • 2 klyftor vitlök
  • 1,5 dl torrt vitt vin
  • 2 dl crème fraîche
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk torkad dragon
  • 1 msk färsk dragon
  • 2 msk koncentrerad kycklingfond
  • 2 msk dijonsenap
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Tillbehör

  • 4 port ris

Gör så här

  1. Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar, salta och peppra runt om.
  3. Stek kycklingen i smör i en stekpanna till fin färg. Lägg över på ett fat.
  4. Skala, halvera och skär löken halvmånar. Dela, kärna ur och skär paprikan i grova bitar. Skär broccolin i små buketter. Skala och finhacka vitlöken.
  5. Börja med att fräsa den gula löken i smör i en gryta så att den blir lite mjuk. Tillsätt paprika, broccoli och vitlök, stek ytterligare några minuter.
  6. Tillsätt kycklingen i grytan med grönsakerna. Häll på vitt vin och låt det koka upp. Gå sedan i med crème fraiche, vispgrädde, kycklingfond, dijonsenap, torkad dragon och färsk finhackad dragon. Låt puttra till en krämig gryta och kycklingen är tillagad rakt igenom.
  7. Servera den krämiga kycklinggrytan till riset.