Krämig kycklinggryta med bacon

Krämig kycklinggryta med bacon

14 ingredienser

45 min

Denna kycklinggryta blir en garanterad vardagsfavorit för hela familjen. Njut av denna krämiga rätt tillsammans med potatis eller pasta och en Melleruds Alkoholfria Pilsner.

Tips från Melleruds!
Melleruds alkoholfria pilsner produkt 2021

Tips från Melleruds!

Servera gärna med Melleruds Alkoholfria Pilsner 0,5%

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 8 kycklinglårfiléer, med skinn
  • salt
  • peppar
  • smör, till stekning
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 schalottenlökar
  • 250 g svamp, valfri
  • 1 förp bacon
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl parmesanost, riven

Servering

  • pasta (potatis eller ris)
  • färsk timjan

Gör så här

  1. Fräs kycklingen på medelvärme. Salta och peppra. Stek tills kycklingen har fått fin färg på båda sidor och lägg åt sidan.
  2. Stek bacon krispigt i samma panna och lägg åt sidan. Stek svamp i lite smör (i samma panna) tills den fått fin färg. Tillsätt löken och vitlöken och fräs i ytterligare någon minut.
  3. Tillsätt grädden, buljongen och kryddorna och låt koka ihop. Lägg i kycklingen och låt sjuda långsamt i ca 30 minuter tills kycklingen är genomstekt. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka under tiden pasta/ris enligt anvisningarna på förpackningen.
  5. Ha i parmesanen i grytan och rör om.
  6. Toppa grytan med knaperstekt bacon och färsk timjan och servera med pasta eller ris.
TIPS!
Tips!
Pasta med ramslökspesto och burrata

Tips!

Här hittar du fler smarriga recept som passar till Melleruds Alkoholfria Pilsner.

Läs mer