Krämig gnocchipanna med kyckling, gochujang och mozzarella

POPULÄRT
koket.se
Krämig gnocchipanna med kyckling, gochujang och mozzarella
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Krämig gnocchipanna med kyckling, gochujang och mozzarella

13 ingredienser

40 min

En härlig pannrätt med smörstekt gnocchi som vänds runt med kyckling i en het och smakrik sås med smaker från det koreanska skafferiet. Precis innan servering får ett lager parmesan och mozzarella smälta på toppen.

WW ViktVäktarna

Se Jennie Walldén laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 3 salladslökar
  • 1 kg gnocchi
  • 75 g smör
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • 3-4 msk gochujang (koreansk chilipasta)
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk honung (eller sirap)
  • 1 dl vatten
  • 2 dl parmesanost, finriven
  • 250 g mozzarellaost, i tjocka skivor
  • 1 msk rostade sesamfrön (gärna både vita och svarta)
  • neutral matolja, att steka i

Gör så här

  1. Skär kycklingen i munsstora bitar. Skär nedre halvan av salladslöken grovt och resterande övre del tunt. Lägg den tunt strimlade löken åt sidan för garnering. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Stek kycklingen i lite olja i en stekpanna. Tillsätt grovt skuren lök och vitlök. Låt steka ytterligare några minuter. Lägg på ett fat och låt stå medan du fortsätter med resten.
  3. Blanda ihop gochujang, soja, honung och vatten till en sås. Låt stå vid spisen.
  4. Stek gnocchin i smöret i pannan till gyllene runtom. Lägg tillbaka kycklingen i pannan och häll över såsen. Låt puttra ihop i några minuter, rör om.
  5. Strö på parmesan och rör om. Lägg mozzarella på toppen, sätt på ett lock på stekpannan och tillaga med locket på i några minuter tills osten smält.
  6. Lyft på locket, strö på salladslök och sesam. Servera genast.