Krämig gnocchipanna med kyckling, gochujang och mozzarella
Krämig gnocchipanna med kyckling, gochujang och mozzarella
13 ingredienser
40 min
En härlig pannrätt med smörstekt gnocchi som vänds runt med kyckling i en het och smakrik sås med smaker från det koreanska skafferiet. Precis innan servering får ett lager parmesan och mozzarella smälta på toppen.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
- 600 g kycklinglårfilé
- 3 salladslökar
- 1 kg gnocchi
- 75 g smör
- 3 klyftor vitlök, finhackade
- 3-4 msk gochujang (koreansk chilipasta)
- 2 msk japansk soja
- 2 msk honung (eller sirap)
- 1 dl vatten
- 2 dl parmesanost, finriven
- 250 g mozzarellaost, i tjocka skivor
- 1 msk rostade sesamfrön (gärna både vita och svarta)
- neutral matolja, att steka i
Gör så här
- Skär kycklingen i munsstora bitar. Skär nedre halvan av salladslöken grovt och resterande övre del tunt. Lägg den tunt strimlade löken åt sidan för garnering. Skala och finhacka vitlöken.
- Stek kycklingen i lite olja i en stekpanna. Tillsätt grovt skuren lök och vitlök. Låt steka ytterligare några minuter. Lägg på ett fat och låt stå medan du fortsätter med resten.
- Blanda ihop gochujang, soja, honung och vatten till en sås. Låt stå vid spisen.
- Stek gnocchin i smöret i pannan till gyllene runtom. Lägg tillbaka kycklingen i pannan och häll över såsen. Låt puttra ihop i några minuter, rör om.
- Strö på parmesan och rör om. Lägg mozzarella på toppen, sätt på ett lock på stekpannan och tillaga med locket på i några minuter tills osten smält.
- Lyft på locket, strö på salladslök och sesam. Servera genast.