blandade nötter, hackade (riven kokos, kakao eller ströbröd till formen)
125 g smör
150 g mörk choklad
4 ägg
2,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 krm salt
Servering
grädde
blandade nötter, kanderade (eller rostade nötter)
kakao, lätt pudrad
Gör så här
Håll skärmen tänd
Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Ta fram en form som 20 cm i diameter och smöra formen med smör. Strö med kakao, hackade hasselnötter, riven kokos eller ströbröd. Det går också bra att spänna fast ett bakplåtspapper i botten och smöra kanterna med smör.
Smält smöret i en kastrull och ta sedan av från värmen.
Hacka chokladen fint och häll i smöret. Rör om tills allt smält, ställ åt sidan och låt svalna helt.
Vispa snabbt ihop ägg, strösocker och vaniljsocker för hand tills allt är blandat.
Vispa ner det avsvalnade smöret i äggsmeten.
Sikta i vetemjöl, kakao och salt. Rör om till en jämn smet.
Häll i smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten.
Ta ut och ät kakan när den är ljummen, eller vänta tills den svalnat och fått kallna helt i kylen. Servera med grädde eller glass.