Krämig kimchipasta

POPULÄRT
koket.se
Krämig kimchipasta
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Krämig kimchipasta

10 ingredienser

30 min

En rätt fylld till brädden med goda smaker, trots få ingredienser. En riktig favorit hemma hos Jennie, prova du också.

Se Jennie Walldén laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 400 g spaghetti
  • 250 g sidfläsk, färskt i skivor (ej rimmat)
  • 4 klyftor vitlök, finhackade
  • 2 dl kimchi (helst köpt i kyldisk på asiatisk livs)
  • 1 msk gochujang (koreansk chilipasta)
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl parmesanost, finriven
  • 4 äggulor
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 msk rostade sesamfrön (både svarta och vita)

Gör så här

  1. Koka pastan 1 minut kortare än vad anvisning på förpackningen säger. Spara några deciliter av pastavattnet.
  2. Skär bort svålkanten på sidfläsket. Skär det sedan i strimlor bitar.
  3. Stek på hög värme tills fläsket är krispigt, låt vitlöken steka med sista minuten.
  4. Lägg kimchin i pannan. Låt fräsa i några minuter, lägg sedan i gochujang och grädde, rör om och låt koka ihop i några minuter.
  5. Lägg i spaghettin, 1 dl pastavatten och det mesta av parmesanen i pannan. Låt koka ihop i 1 minut under omrörning. Tillsätt ev mer pastavatten om det blir torrt. Det ska vara krämigt!
  6. Lägg upp på tallrikar, på med en äggula överst på varje tallrik. Strö på extra parmesan, salladslök och sesamfrön på pastan och servera genast!