Krämig grönkålspasta med kyckling

POPULÄRT
Krämig grönkålspasta med kyckling
Foto: TV4
Catarina König
Catarina König

Krämig grönkålspasta med kyckling

100

10 steg att laga

14 ingredienser

30 min

Fantastiskt god och krämig pastarätt med kyckling, grädde, grönkål och parmesan.

Kökets shop

Catarinas enkla och goda recept på lyxiga middagar, tilltugg och desserter

Mat med guldkant: recept och menyer för vardag och fest – Catarina König

229 kr

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 400 g pasta, valfri sort
  • 1 bananschalottenlök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök
  • olivolja, till stekning
  • 100-150 g grönkål
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 msk kycklingfond (koncentrerad)
  • 0,5 citron, finrivet citronskal
  • 1 dl parmesanost, riven
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Till servering

  • 60 g pinjenötter, rostade
  • parmesanost, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Salta och peppra kycklingfiléerna runt om. Bryn dem i smör i en stekpanna. Lägg i en ugnssäker form och tillaga i ugnen tills innertemperaturen är 68-69 grader.
  3. Koka pastan i saltat vatten. Vattnet skall kännas lika salt som en kallsup i havet.
  4. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Skär loss bladen från stammen på grönkålen. Strimla bladen.
  5. Fräs schalottenlöken några minuter på medelhög värme tills den blir glansig. Tillsätt vitlök och fräs lite till.
  6. Tillsätt grönkålen och låt den fräsa med i pannan tills den mjuknar.
  7. Tillsätt kycklingfond och grädde. Låt koka ihop till en krämig sås. Rör ner finrivet citronskal.
  8. Häll av pastan. Blanda pastan med såsen och parmesanost. Salta och peppra.
  9. Skär kycklingen lite snyggt i skivor på snedden. Lägg upp pastan på tallrikar tillsammans med kycklingen.
  10. Avsluta med att riva parmesan över och toppa med rostade pinjenötter. Servera direkt!
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Klassisk lasagne med Grana Padano

4 rätter som räddar januari

När julen är över och allt känns trist - då äter du det här!

Läs mer