Krämig grönkålspasta med kyckling
Krämig grönkålspasta med kyckling
14 ingredienser
30 min
Fantastiskt god och krämig pastarätt med kyckling, grädde, grönkål och parmesan.
Se Catarina König laga receptet

Ingredienser
- 2 kycklingfiléer
- 400 g pasta, valfri sort
- 1 bananschalottenlök, finhackad
- 1 klyfta vitlök
- olivolja, till stekning
- 100-150 g grönkål
- 5 dl vispgrädde
- 1 msk kycklingfond (koncentrerad)
- 0,5 citron, finrivet citronskal
- 1 dl parmesanost, riven
- salt
- svartpeppar, nymalen
Till servering
- 60 g pinjenötter, rostade
- parmesanost, riven
Gör så här
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Salta och peppra kycklingfiléerna runt om. Bryn dem i smör i en stekpanna. Lägg i en ugnssäker form och tillaga i ugnen tills innertemperaturen är 68-69 grader.
- Koka pastan i saltat vatten. Vattnet skall kännas lika salt som en kallsup i havet.
- Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Skär loss bladen från stammen på grönkålen. Strimla bladen.
- Fräs schalottenlöken några minuter på medelhög värme tills den blir glansig. Tillsätt vitlök och fräs lite till.
- Tillsätt grönkålen och låt den fräsa med i pannan tills den mjuknar.
- Tillsätt kycklingfond och grädde. Låt koka ihop till en krämig sås. Rör ner finrivet citronskal.
- Häll av pastan. Blanda pastan med såsen och parmesanost. Salta och peppra.
- Skär kycklingen lite snyggt i skivor på snedden. Lägg upp pastan på tallrikar tillsammans med kycklingen.
- Avsluta med att riva parmesan över och toppa med rostade pinjenötter. Servera direkt!