Krämig gnocchi med salsiccia

NYHET
Krämig gnocchi med salsiccia
Foto: TV4
Dante Zia Kökets middag 2023 NY
Dante Zia Kökets middag 2023 NY

Krämig gnocchi med salsiccia

14 ingredienser

20 min

Färsk potatisgnocchi kokas och landar därefter i en krämig salsicciasås med soltorkade tomater, parmesan och mascarpone. En snabblagad middag med italienska smaker.

Ingredienser

portioner
  • ca 800 g gnocchi
  • 2 msk olivolja
  • 300 g färsk salsicciakorv
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 dl soltorkade tomater, strimlade
  • 0,5 dl parmesanost, riven
  • 0,5 dl mascarpone

Till servering

  • 60 g babyspenat
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • 1 citron

Gör så här

  1. Snitta korvarna och gröp ut färsen. Skär färsen i mindre bitar.
  2. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Hetta upp en stekpanna och fräs salsiccian tills den fått fin färg.
  4. Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare någon minut.
  5. Häll på vinet, grädden, vattnet, de soltorkade tomaterna och buljongtärningen. Låt såsen sjuda ca 10 minuter.
  6. Koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen. Lyft upp dem med hålslev och lägg ner dem i såsen. Vänd runt tillsammans med riven parmesanost, mascarpone, spenaten och ett gäng färska basilikablad. Smaka av med salt, finrivet citronskal och citronsaft.