Krämig fläskfilépasta med medelhavssmaker

Krämig fläskfilépasta med medelhavssmaker Kungsörnen
Foto: Köket.se

Krämig fläskfilépasta med medelhavssmaker

15 ingredienser

30 min

En urgod pastarätt som uppskattas av hela familjen. Går snabbt att göra och är en sann vardagsräddare!

Vardagstips!
Kungsörnen fullkorn conchiglie produkt

Vardagstips!

Testa nyheten Kungsörnen Fullkornspasta Conchiglie.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 Kungsörnen Conchiglie Fullkorn
  • 1 fläskfilé (ca 500 g)
  • smör, att steka i
  • 2 klyftor vitlök, finhackad
  • 8 soltorkade tomater, hackade
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 tsk torkad basilika
  • 3 dl grädde
  • 1 dl parmesanost, riven
  • salt
  • svartpeppar
  • 60 g babyspenat
  • 0,5 kruka basilika

Servering

  • parmesanost
  • färsk basilika

Gör så här

  1. Putsa och skär fläskfilén i strimlor. Salta och peppra dem.
  2. Stek strimlorna i smör i en stor stekpanna tills de har fått fin färg. Lägg strimlorna åt sidan.
  3. Tillsätt vitlök i pannan och stek i 1-2 minuter. Tillsätt soltorkade tomater samt grädde, kycklingfond och babyspenat i pannan. Rör samman och låt puttra ihop.
  4. Vänd ner köttet i såsen. Tillsätt i finskuren basilika. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Reservera 1 dl pastavatten.
  6. Blanda pastan med såsen och riven parmesan, tillsätt eventuellt lite pastavatten tills du får önskad konsistens. Lägg upp på tallrikar och toppa med riven parmesan och färsk basilika.
TIPS!
Fler tips!
Krämig svamppasta med parmesan Kungsörnen

Fler tips!

10 enkla och urgoda pastarätter.

Läs mer