Krämig färskostsallad med sommarbär

koket.se
Krämig färskostsallad med sommarbär
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Krämig färskostsallad med sommarbär

17 ingredienser

20 m

Krämig färskostsallad med ramslök och sommarbär kan bli en populär rätt till sommarens alla bufféer.

Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Färskostkräm

  • 200 g färskost
  • 2 dl smetana
  • 1 knippe ramslök
  • 2 msk citronsaft, färskpressad
  • salt
  • peppar

Sallad

  • 1 knippe grön sparris
  • 8-10 jordgubbar, skivade
  • 1 dl blåbär
  • 1 rödlök, skivad tunt
  • 150 g fetaost

Servering

  • honung
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • 0,5 dl rostade solrosfrön
  • 1 knippe färsk dill

Gör så här

Färskostkräm

  1. Blanda färskost, smetana, ramslök och citronjuice i en mixer tills det blir slätt.
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Låt röran stå i kylskåpet i minst 30 minuter.

Sallad

  1. Förbered sparrisen genom att ta bort de träiga nedre delarna av stjälkarna.
  2. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 2-3 minuter.
  3. Skär sedan sparrisen i mindre bitar.
  4. Blanda samtliga ingredienser till salladen och smula ner fetaosten.

Servering

  1. Ringla olivolja och honung över salladen och blanda. Smaka av med salt och peppar.
  2. Bred ut färskostkrämen på ett fat och toppa med salladen.
  3. Strö över rostade solrosfrön för extra crunch.
  4. Hacka färsk dill och strö över för att ge en somrig smak.