Krämig färskostsallad med sommarbär
Krämig färskostsallad med sommarbär
17 ingredienser
20 m
Krämig färskostsallad med ramslök och sommarbär kan bli en populär rätt till sommarens alla bufféer.
Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

Ingredienser
Färskostkräm
- 200 g färskost
- 2 dl smetana
- 1 knippe ramslök
- 2 msk citronsaft, färskpressad
- salt
- peppar
Sallad
- 1 knippe grön sparris
- 8-10 jordgubbar, skivade
- 1 dl blåbär
- 1 rödlök, skivad tunt
- 150 g fetaost
Servering
- honung
- olivolja
- salt
- peppar
- 0,5 dl rostade solrosfrön
- 1 knippe färsk dill
Gör så här
Färskostkräm
- Blanda färskost, smetana, ramslök och citronjuice i en mixer tills det blir slätt.
- Smaka av med salt och peppar.
- Låt röran stå i kylskåpet i minst 30 minuter.
Sallad
- Förbered sparrisen genom att ta bort de träiga nedre delarna av stjälkarna.
- Koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 2-3 minuter.
- Skär sedan sparrisen i mindre bitar.
- Blanda samtliga ingredienser till salladen och smula ner fetaosten.
Servering
- Ringla olivolja och honung över salladen och blanda. Smaka av med salt och peppar.
- Bred ut färskostkrämen på ett fat och toppa med salladen.
- Strö över rostade solrosfrön för extra crunch.
- Hacka färsk dill och strö över för att ge en somrig smak.