Krämig falukorvsgryta
Krämig falukorvsgryta
14 ingredienser
20 min
Korvgryta på vardagsfavoriten falukorv - här får den spännande smak av garam masala och syra- och sötmabalansen justeras med honung och vinäger.
Se Adam Thulin laga receptet

Ingredienser
- 500 g falukorv
- 1 dl cornichons, avrunna
- 1 gul lök
- 3 klyftor vitlök
- 400 g finkrossade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 3 dl grädde
- 1 tsk garam masala
- 1 kycklingbuljongtärning
- honung
- vitvinsvinäger
- olja, till stekning
- salt
Till servering
- 4 port kokt ris
Gör så här
- Skär korven i grova bitar.
- Fräs korven olja i en stor stekpanna tills den fått fin färg.
- Skala och skiva lök och vitlök. Halvera cornichons.
- Tillsätt lök, vitlök och garam masala till korven. Vänd runt och fräs 3 minuter.
- Tillsätt tomatpurén och fräs vidare 1 minut.
- Häll i krossade tomater och grädde. Smula ner buljongtärningen och tillsätt cornichons. Låt koka ihop.
- Smaka av med salt, vinäger och honung.
- Servera med nykokt ris.