Krämig citronpasta med sparris och ramslök

POPULÄRT
koket.se
Krämig citronpasta med sparris och ramslök
Foto: TV4
Catarina König
Catarina König

Krämig citronpasta med sparris och ramslök

13 ingredienser

30 min

En ljuvligt god, gräddig och lättlagad pasta på vårens primörer. Toppa med ishavsrom, pinjenötter och parmesan för extra lyx.

WW ViktVäktarna

Se Catarina König laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner

Pasta

  • 400 g pappardelle
  • 100 g ramslök, finskuren
  • 150 g grön sparris
  • 5 dl vispgrädde
  • 1-1,5 msk koncentrerad kycklingfond
  • 0,5 citron, finrivet skal + saft
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Topping

  • 1 burk ishavsrom
  • 2 msk pinjenötter, rostade
  • 30 g parmesanost, finriven
  • 0,5 citron, finrivet skal
  • ramslök, finstrimlad

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla ramslöken. Skär bort den nedre lite träiga biten på sparrisen. Skär sparrisen i 3-4 cm långa bitar.
  3. Fräs ramslöken mjuk i smör i en stekpanna. Tillsätt sparrisen och låt den fräsa med ett par minuter.
  4. Tillsätt grädde och fond. Låt koka ihop till en krämig sås.
  5. Tillsätt fiinrivet citronskal samt några droppar citronsaft. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  6. Häll av pastan och blanda med den krämiga såsen.
  7. Lägg upp på tallrikar och toppa med ishavsrom, pinjenötter, parmesan, finrivet citronskal samt ramslök.