Krämig citronpasta med kyckling

POPULÄRT
Krämig citronpasta med kyckling
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Krämig citronpasta med kyckling

17 ingredienser

40 min

Zeina bjuder på en otrolig pasta med citron, zucchini och kyckling, en rätt som passar lika bra till vardag som helg. Denna pasta är enkel att göra och går fort att svänga ihop - ett perfekt svar på "vad ska vi äta till middag ikväll?"

logo
zeina profilbild ny

Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 600 g kycklingbröstfilé
  • 300 g pasta
  • 1 rödlök
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 zucchini
  • 1 citron
  • 5 dl vispgrädde (eller matlagningsgrädde)
  • 1 kycklingbuljongtärning (eller 1 msk fond)
  • 2 dl vatten
  • 0,5 dl parmesanost, riven (valfritt)
  • 1 kruka basilika (spara lite till garnering)
  • salt
  • peppar
  • olja (till stekning)

Redning

  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 msk vatten

Topping

  • citronskiva

Gör så här

  1. Hacka rödlöken och finhacka vitlöken.
  2. Skär kycklingen i bitar.
  3. Skär zucchinin i bitar.
  4. Hetta upp olja och stek rödlöken tills den får färg. Vänd i kyckling och vitlök, stek tills kycklingen får färg. Vänd i zucchini och stek lite till.
  5. Tillsätt citronzest och saften från en hel citron, fräs lite snabbt.
  6. Tillsätt vatten, grädde och buljongtärning, låt puttra utan lock i 10-15 min. Nu kommer såsen kännas väldigt vattnig men den blir snart krämig.
  7. Koka pastan al dente.
  8. Blanda majsstärkelse med lite vatten, vänd ner i såsen samtidigt som du rör om.
  9. När pastan är al dente, tillsätt den i såspannan.
  10. Vänd i parmesan och hackad basilika, smaka av med salt och peppar.
  11. Toppa med färsk basilika och citron.