Krämig citronpasta

POPULÄRT
koket.se
Krämig citronpasta
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Krämig citronpasta

10 ingredienser

20 min

En fantastiskt god och krämig pasta med fräsch smak från finrivet citronskal och lätt krämighet från crème fraiche.

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk smör
  • 3 dl crème fraîche
  • 3 citroner (ekologiska)
  • 1 knippe persilja
  • 400 g pasta, t ex pappardelle
  • 1 förp pinjenötter (à 40 g)
  • parmesanost, till servering
  • salt

Gör så här

  1. Rosta pinjenötterna i stekpanna, passa noga så att de inte bränns.
  2. Skala och skiva vitlöken.
  3. Smält smör i en stor panna och värm på medelhög värme.
  4. Tillsätt vitlök och stek tills den är mjuk. Häll på chiliflakes. Salta.
  5. Koka pastan 1 minut kortare än vad som står förpackningen, spara lite av pastavattnet när du häller av.
  6. Rör ned crème fraiche i pannan med vitlöken och låt koka ihop något.
  7. Riv citronskalet fint, se till att inte få med det vita från skalet.
  8. Hacka persiljan.
  9. Vänd ned citronskalet i såsen och häll på pastan.
  10. Koka klart pastan i såsen, rör runt och tillsätt lite pastavatten tills du får rätt konsistens.
  11. Dela en citron och pressa ned saften i pastan, smaka av om det behövs mer citron.
  12. Vänd ned persiljan.
  13. Toppa pastan med pinjenötter och parmesan.