• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Krämig äggmacka

Kocknas-kamp-2017.Linn-Söderström
Kocknas-kamp-2017.Linn-Söderström

Krämig äggmacka

5 steg att laga

9 ingredienser

20 m

Den här äggmackan är en perfekt picknicksmörgås att ta med ut i parken, skogen eller till stranden.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 ägg
  • gräslök
  • 20 g persilja
  • 2 selleristjälkar
  • 1 silverlök
  • 5-6 msk majonnäs
  • 3 msk dijonsenap
  • 8 skiva vitt bröd
  • salt

Gör så här

  1. Koka upp vatten, lägg i äggen och låt dem koka i 7 minuter.
  2. Låt äggen svalna något och skala och hacka dem sedan fint.
  3. Blanda äggen med hackade örter, finhackad selleri och silverlök. Smaka av med salt.
  4. Bred majonnäs och dijonsenap på alla brödskivor och lägg sedan på ägghacket.
  5. Lägg samman mackorna och stek dem på båda sidor i en medelhet panna med smör i.