Spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanesca
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Spaghetti puttanesca

10

14 ingredienser

15 min

En italiensk klassiker som är bra att ta till när orken att handla och laga mat är minimal. Experimentera gärna med ingredienser som finns hemma för tillfället.

Ingredienser

portioner4
  • 300 g spaghetti
  • 1 ask sardellfilé
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 piri piri
  • 1 knippe persilja
  • 4 msk olivolja
  • 1 förp tomat
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 msk färsk basilika
  • 2 msk kapris
  • 100 g svarta oliver
  • salt
  • svartpeppar
  • parmesanost, till servering

Gör så här

  1. Koka spaghettin enligt anvisningarna på paketet.
  2. Hacka sardellerna. Skala och hacka löken och vitlöken.
  3. Finhacka piri pirin och skölj genast händerna efterår.
  4. Fräs sardeller, vitlök, lök, piri piri och persiljestjälkar i olja i en kastrull.
  5. Rör runt med slev, sardellerna ska bli mosiga men löken ska inte ta färg. Häll i tomaterna och tomatpurén och späd med lite vatten.
  6. Blanda i basilikan och låt det hela koka upp. Tillsätt sedan kapris och oliver. Smaka av med salt och peppar.
  7. Klipp över persiljan och blanda ner såsen i den heta spagettin.
  8. Servera med färskriven parmesan.