Kräft- och tomatströmming

Kräft- och tomatströmming
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kräft- och tomatströmming

7 ingredienser

Det här är en riktig klassiker på det svenska smörgåsbordet till augustifesten. Med djupfrysta dillkronor kan den även lagas till julbordet. Gott även som varmrätt med kokt potatis.

Ingredienser

portioner
  • 600 g strömmingsfilé
  • salt
  • 1 dl dill, finhackad
  • 3-4 dillkronor
  • 1 msk dillfrö
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 2 dl grädde

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Salta strömmingsfiléerna och rulla ihop dem med köttsidan utåt. Lägg dem med skarven neråt i en ugnssäker form.
  2. Strö på dill och dillfrö. Blanda tomatpurén med grädde och slå blandningen över filéerna.
  3. Täck med folie och sätt in längst ner i ugnen i ca 15 minuter. Flytta till mitten av ugnen och låt steka klart utan folie, i ca 10 minuter.