Kräft- och tomatströmming

7 röster
4
Kräft- och tomatströmming
Foto: TV4

Det här är en riktig klassiker på det svenska smörgåsbordet till augustifesten. Med djupfrysta dillkronor kan den även lagas till julbordet. Gott även som varmrätt med kokt potatis.

4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g strömmingsfilé
  • salt
  • 1 dl dill, finhackad
  • 3-4 dillkronor
  • 1 msk dillfrö
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 2 dl grädde

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Salta strömmingsfiléerna och rulla ihop dem med köttsidan utåt. Lägg dem med skarven neråt i en ugnssäker form.
  2. Strö på dill och dillfrö. Blanda tomatpurén med grädde och slå blandningen över filéerna.
  3. Täck med folie och sätt in längst ner i ugnen i ca 15 minuter. Flytta till mitten av ugnen och låt steka klart utan folie, i ca 10 minuter.
26 januari 2009