Krabbelurer med bär
Krabbelurer med bär
10 ingredienser
20 m
"Krabbelurer smakar allra bäst ute i naturen, men är också goda att göra hemma som exempelvis födelsedagsfrukost!" /Dante Zia
Ingredienser
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 0,5 tsk salt
- 1 ägg
- 1 dl strösocker
- 1 dl mjölk
- smör (till stekning)
- vispgrädde
- blandade bär (färska eller frysta)
Gör så här
- Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i den mindre bunken.
- Knäck ner ägget i en större bunken. Häll i socker och vispa ägg och socker med elvisp till smeten blir porös och sockerkristallerna har löst upp sig.
- Häll i mjölk och vispa.
- Fortsätt vispa och häll i mjölblandningen, lite åt gången. Vispa tills smeten är helt jämn.
- Hetta upp en plättlagg. Smält lite smör i varje plätthål. Klicka ut 1 msk av smeten i varje plätthål. Det kan verka lite, men bakpulvret kommer göra så att krabbeluren expanderar och blir mycket större!
- Stek i 2–3 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna.
- Servera krabbelurerna med lättvispad grädde och bär!