Köttsoppa med okra

Köttsoppa med okra
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Köttsoppa med okra

8 ingredienser

Okra är en grönsak som i Afrika ofta används som redning i soppor och grytor. Receptet till den här mustiga soppan kommer från Sierra Leone. Den tar 45 minuter att koka men är väldigt lättlagad. Servera bröd till soppan.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 500 g nötkött benfritt
  • 1 gul lök
  • 0,75 l köttbuljong
  • 1 aubergine
  • 1 förp krossade tomater
  • 6 färska okrafrukter
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skär köttet i 1 cm stora tärningar. Skala och skiva löken. Koka upp buljongen i en stor kastrull. Lägg i köttet och 1/3 av löken. Koka köttet med locket på i 30 minuter.
  2. Skär auberginen, tomaterna och okran i 1 cm stora bitar. Lägg ner grönsakerna och resten av löken i soppan och koka ytterligare 15 minuter tills grönsakerna är mjuka.
  3. Rör runt i soppan med en visp så att grönsakerna mosar sig. Smaksätt med salt och peppar.