Köttgryta med senapssmak

Köttgryta med senapssmak
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Köttgryta med senapssmak

11 ingredienser

Fyllig gryta med grädde och senap som för tankarna till Frankrike.

Ingredienser

portioner
  • 7-800 g grytbitar av nöt
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl buljong, från tärning
  • 3 msk dijonsenap
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 förp frysta brytbönor [ca 250 g]
  • matfett, till stekning

Gör så här

  1. Bryn köttet i matfett i en panna. Lägg i gryta. Krydda och strö på mjölet. Vänd runt och späd med buljongen.
  2. Rör sedan ner senapen och det mesta av citronskalet. Lägg på lock och småkoka tills köttet är mört ca 45 minuter.
  3. Tillsätt grädden och bönorna och koka 10 minuter. Strö på resten av citronskalet och servera ris till.