Köttgryta med senapssmak

Köttgryta med senapssmak
Foto: TV4

Fyllig gryta med grädde och senap som för tankarna till Frankrike.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 7-800 g grytbitar av nöt
  • salt och peppar
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl buljong från tärning
  • 3 msk dijonsenap
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 paket frysta brytbönor, ca 250 g
  • matfett till stekning

Gör så här

  1. Bryn köttet i matfett i en panna. Lägg i gryta. Krydda och strö på mjölet. Vänd runt och späd med buljongen.
  2. Rör sedan ner senapen och det mesta av citronskalet. Lägg på lock och småkoka tills köttet är mört ca 45 minuter.
  3. Tillsätt grädden och bönorna och koka 10 minuter. Strö på resten av citronskalet och servera ris till.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept