Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Köttgryta med senapssmak
Foto: TV4
Köttgryta med senapssmak
Betyg: 3.4 av 5 (60 röster)
60
Spara
Av:
Köket.se
11
ingredienser
Fyllig gryta med grädde och senap som för tankarna till Frankrike.
Fransk mat
Grytor
Ingredienser
portioner
7-800 g grytbitar av nöt
salt
peppar
1 tsk timjan
2 msk vetemjöl
2 dl buljong, från tärning
3 msk dijonsenap
1 citron, rivet skal
2 dl vispgrädde
1 förp frysta brytbönor [ca 250 g]
matfett, till stekning
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Bryn köttet i matfett i en panna. Lägg i gryta. Krydda och strö på mjölet. Vänd runt och späd med buljongen.
Rör sedan ner senapen och det mesta av citronskalet. Lägg på lock och småkoka tills köttet är mört ca 45 minuter.
Tillsätt grädden och bönorna och koka 10 minuter. Strö på resten av citronskalet och servera ris till.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut