Köttfärspaj med gröna oliver

Köttfärspaj med gröna oliver
Foto: TV4

En god köttfärsröra passar alla tillfällen. Förbered den innan, men häll inte i röran i pajskalet förrän den ska slutgräddas.

26 januari 2009
6

Du behöver

  • 1 sats Pajdeg:
  • 150 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2-3 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 400 g blandfärs
  • 0,5 st purjolök, skivad
  • 1 st röd paprika, hackad
  • 10 gröna oliver
  • 1 burk krossade tomater med chili
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 dl riven ost
  • 1 ägg till pensling
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Pajdeg: Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop degen. Lägg den i en plastfilm i kylen 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 225°.
  3. Bryn färsen smulig i en gryta. Tillsätt övriga ingredienser utom ost och ägg. Koka sakta i 20 min.
  4. Ta fram pajdegen ur kylskåpet. Kavla ut 3/4 av degen och klä en pajform med den, tryck till runt kanterna och nagga botten. Förgrädda pajskalet 10 min.
  5. Ta ut formen, slå i färsen. Strö på osten.
  6. Kavla ut resten av degen, sporra remsor och lägg över. Pensla med ägg och grädda klart ca 20 min.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept