Köttfärspaj med basilika och oregano
Köttfärspaj med basilika och oregano
12 ingredienser
När pajen har ett lock behålls smakerna och saftigheten på det som gömmer sig under skalet. En tomatsallad är ett gott val som tillbehör.
Ingredienser
Pajdeg:
- 150 g smör
- 3,5 dl vetemjöl
- 2-3 msk vatten, kallt
Fyllning:
- 600 g blandfärs
- 2 morötter, finrivna
- 3 msk tomatpuré
- 1 förp krossade tomater med chilismak
- 1 msk basilika
- 0,5 msk oregano
- 1 ägg, uppvispat till pensling
- salt
- peppar
Gör så här
- Pajdeg: Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop degen. Lägg den i en plastfilm i kylen 1 timme.
- Ta fram pajdegen ur kylskåpet. Kavla ut 2/3 av degen och klä en medeldjup ugnsform, tryck till runt kanterna och nagga botten. Ställ i kylen.
- Sätt ugnen på 225°.
- Bryn färsen, krydda och tillsätt övriga ingredienser. Låt koka 20 min.
- Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 10 minuter, slå i fyllningen.
- Kavla ut ett lock av resten av pajdegen och täck färsen med det. Gör lufthål eller sporra ut ett mönster. Pensla degen med ägg, grädda klart ca 20 min.