Sätt ugnen på 175°. Lägg brödet i en skål, häll över mjölken och låt det stå i 15 minuter. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp oljan till medelvärme i en stekpanna. Lägg i lök och vitlök och fräs det i 2-3 minuter. Rör i curry, salt, chilipulver, lagerblad och mandel och fräs allt 1 minut till.
Skålla och skala mandeln, hacka aprikoserna, pressa citronen och riv citronskalet. Blanda färsen med lök- och kryddblandningen, aprikoserna, russinen, citronsaften, skalet och brödet. Blanda allt till en jämn och fin färs.
Vispa i ägget och gurkmejan i mjölken. Häll hälften av blandningen i färsen och rör om. Smörj en ugnssäker form med matfett och lägg i färsen. Släta till ytan och häll resten av mjölkblandningen över. Grädda färsen i nedre delen av ugnen i 50–60 minuter. Servera färsen med kokt ris och chutney.