Köttfärsbiff med morot och keso

49 röster
4
Köttfärsbiff med morot och keso
Foto: TV4

Gör köttfärsbiffen riktigt saftig och samtidigt mager. Blanda rårivna morötter och keso i smeten. Stek biffen snabbt, enkelt och osfritt i ugnen.

Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g nötfärs (högst 10% fett)
  • 2 dl rårivna morötter
  • 1 dl keso
  • 0,5 gul lök
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 krm grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Skala morötterna och riv dem fint. Skala och hacka löken fint. Blanda nötfärs och rivna morötter, keso och finhackad lök. Smaksätt med lite salt.
  2. Platta ut smeten till 4 rejäla biffar. Lägg på en plåt. Pensla med soja och strö över grovmalen svartpeppar. Stek i ugnen i 20 minuter till vacker färg.
  3. Servera med massor av färska och kokta grönsaker, exempelvis sockerärter och minimajs samt kokt potatis.
26 januari 2009
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept