Köttfärs med xawaash

koket.se
Köttfärs med xawaash
khadija mahmoud profilbild
khadija mahmoud profilbild

Köttfärs med xawaash

11 ingredienser

1 h

Den här smakrika köttfärsen med somalisk kryddblandning kan bli en riktig favorit i din fredagstaco eller gratäng.

Se Khadija Mohamud laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 500 g köttfärs
  • 1,5 msk xawaash
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 dl vatten, kokande
  • 1 buljongtärning
  • salt
  • peppar
  • 2 msk olja (att steka i)
  • 1 msk färsk koriander

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök samt vitlök och lägg åt sidan.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs köttet tills det fått färg.
  3. Tillsätt löken, vitlöken och stek under omrörning.
  4. Tillsätt xawaash och tomatpuré. Låt steka i 2 minuter.
  5. Häll över kokande vatten och smula ner buljongtärningen. Koka i 25 minuter med lock. Smaka av salt och peppar och avsluta med färska koriander.
  6. Servera med önskat tillbehör.
  7. Hoppas att det ska smaka!