Köttfärs med xawaash
Köttfärs med xawaash
11 ingredienser
1 h
Den här smakrika köttfärsen med somalisk kryddblandning kan bli en riktig favorit i din fredagstaco eller gratäng.
Se Khadija Mohamud laga receptet

Ingredienser
- 1 gul lök
- 3 klyftor vitlök
- 500 g köttfärs
- 1,5 msk xawaash
- 1 msk tomatpuré
- 3 dl vatten, kokande
- 1 buljongtärning
- salt
- peppar
- 2 msk olja (att steka i)
- 1 msk färsk koriander
Gör så här
- Skala och finhacka lök samt vitlök och lägg åt sidan.
- Hetta upp olja i en stekpanna och fräs köttet tills det fått färg.
- Tillsätt löken, vitlöken och stek under omrörning.
- Tillsätt xawaash och tomatpuré. Låt steka i 2 minuter.
- Häll över kokande vatten och smula ner buljongtärningen. Koka i 25 minuter med lock. Smaka av salt och peppar och avsluta med färska koriander.
- Servera med önskat tillbehör.
- Hoppas att det ska smaka!