I samarbete med FELIX

Köttbullar med potatismos, pressgurka och rårörda lingon

9 röster
40 m
4
Felix köttbullar med potatismos
Foto: Köket.se
40 m
4
4 portioner

Du behöver

Potatismos:

  • 1 kg potatis
  • salt
  • 2 dl grädde
  • 50 g smör
  • 2 krm vitpeppar
  • 0,5 krm muskotnöt

Köttbullar:

  • 500 g köttfärs/ blandfärs
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Skala potatisen, dela den i mindre bitar och koka den mjuk i lättsaltat i ca 15 minuter.
  2. Blanda köttfärsen med ströbrödet, ägg, den hackade löken, kryddorna och forma sedan köttbullarna. Stek i smör på medelvärme i ca 3-5 minuter.
  3. Häll av vattnet och pressa potatisen eller mosa med en stöt i kastrullen. Rör ner grädde och smör och rör tills moset är luftigt. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt.
Tips!
Felix Pressgurka inlagd gurka picklad gurka
19 november 2017

Fler goda recept