• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Köttbullar med potatismos, pressgurka och rårörda lingon

Felix köttbullar med potatismos
Foto: Köket.se
FELIX
FELIX

Köttbullar med potatismos, pressgurka och rårörda lingon

3 steg att laga

13 ingredienser

40 m

En svensk klassiker som funkar alla dagar i veckan. Gör egna köttbullar och potatismos, gör egna rårörda lingon och lägg in egen pressgurka. Eller köp Felix färdiga klassiker - helt gjorda på svenska råvaror. 

Ingredienser

4 portioner

Potatismos:

  • 1 kg potatis
  • salt
  • 2 dl grädde
  • 50 g smör
  • 2 krm vitpeppar
  • 0,5 krm muskot

Köttbullar:

  • 500 g köttfärs (eller blandfärs)
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Skala potatisen, dela den i mindre bitar och koka den mjuk i lättsaltat i ca 15 minuter.
  2. Blanda köttfärsen med ströbrödet, ägg, den hackade löken, kryddorna och forma sedan köttbullarna. Stek i smör på medelvärme i ca 3-5 minuter.
  3. Häll av vattnet och pressa potatisen eller mosa med en stöt i kastrullen. Rör ner grädde och smör och rör tills moset är luftigt. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt.
TIPS!