Köttbullar med potatisgratäng

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 5-600 g blandfärs
  • 1 gul lök, riven
  • 1 potatis, riven
  • 1 ägg
  • salt
  • peppar

Gratäng:

  • 500 g fryst potatis, tärnad
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt
  • svartpeppar
  • ost, riven
  • paprikapulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Smöra en ugnsform. Spola potatisen i hett vatten så den tinar något. Låt rinna av.
  2. Blanda potatis, crème fraiche och senap , krydda med salt och peppar. Slå i formen och strö på ost och paprika.
  3. Sätt in gratängen mitt i ugnen och sek tills potatisen känns mjuk och ytan har fin färg.
  4. Blanda färsen. Rulla köttbullar och stek dem sakta på medelvärme med matfett i en panna. Skaka pannan emellanåt så att de blir runda.
26 januari 2009