Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Kurser
Trädgård
Sök
visa meny för konto
Köttbullar med potatisgratäng
Foto: TV4
Köttbullar med potatisgratäng
0
Spara
Av:
Köket.se
13
ingredienser
Bullarna tar lite tid, men gratängen går snabbt.
Gratänger
Husmanskost och receptklassiker
Köttbullar, Kökets bästa recept
Så väljer du rätt kött i köttdisken
Ingredienser
5-600 g blandfärs
1 gul lök, riven
1 potatis, riven
1 ägg
salt
peppar
Gratäng:
500 g fryst potatis, tärnad
2 dl crème fraîche
2 tsk dijonsenap
salt
svartpeppar
ost, riven
paprikapulver
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Sätt ugnen på 225°. Smöra en ugnsform. Spola potatisen i hett vatten så den tinar något. Låt rinna av.
Blanda potatis, crème fraiche och senap , krydda med salt och peppar. Slå i formen och strö på ost och paprika.
Sätt in gratängen mitt i ugnen och sek tills potatisen känns mjuk och ytan har fin färg.
Blanda färsen. Rulla köttbullar och stek dem sakta på medelvärme med matfett i en panna. Skaka pannan emellanåt så att de blir runda.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut