Köttbullar i krämig röd curry

Felix Köttbullar i krämig röd curry
Foto: Köket.se

Köttbullar i krämig röd curry

15 ingredienser

25 min

Het och krämig röd curry med nykokt ris är en riktig favorit! Här är en enkel vardagsvariant av den populära rätten - med färdiglagade köttbullar och pak choi!

Felix klassiska köttbullar
Felix klassiska köttbullar produkt

Felix klassiska köttbullar

Gjorda på svenskt kött och kryddade på traditionellt vis. En favorit för hela familjen!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Felix Klassiska Köttbullar (700 g)
  • 1 pak choi
  • olja, till stekning
  • 800 ml kokosmjölk
  • 4 msk röd currypasta
  • 2 msk ingefära, riven
  • 1 citrongräs
  • 6 limeblad
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk strösocker
  • 1 limefrukt, saften
  • 2 salladslökar
  • 1 kruka thaibasilika
  • salt
  • 4 port ris, till servering

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Skölj och hacka pak choi till grova bitar.
  2. Stek köttbullarna tills de fått en fin yta i en stor stekpanna med höga kanter. Lägg över på en tallrik.
  3. Häll ner currypasta och riven ingefära i stekpannan och fräs en liten stund i olja. Slå över kokosmjölken och låt koka upp.
  4. Banka och halvera citrongräs. Lägg i limeblad och citrongräs i pannan och smaka av med fisksås och strösocker. Låt koka upp och sjuda i 10 minuter.
  5. Tillsätt köttbullarna och pak choy och låt koka tillsammans 2-3 minuter. Smaka av med salt och limesaft.
  6. Skiva salladslöken.
  7. Dra av pannan från värmen, ta upp citrongräset. Toppa grytan med salladslök och thaibasilika.
  8. Servera med riset.
TIPS!
Fler tips!
Felix Köttbullar teriyaki med pak choi och sesammajo

Fler tips!

Fler tips och recept från Felix!

Läs mer