• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Köttbullar i kokoscurry

NYHET
Köttbullar i kokoscurry
Foto: TV4
Tareq Taylor porträtt
Tareq Taylor porträtt

Köttbullar i kokoscurry

8 steg att laga

18 ingredienser

40 min

Variera köttbullarna! Dessa blir saftiga, smakrika och serveras i en krämig sås med fruktig och söt ananas i.

Ingredienser

portioner4 portioner

Köttbullar

  • 500 g blandfärs
  • 2 schalottenlökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 salladslökar
  • 1 kruka färsk koriander
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk solrosolja

Sås

  • 1 msk curry
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 1 msk risvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 ananas
  • 2 morötter
  • 3 salladslökar
  • salt

Till servering

  • färsk koriander
  • 4 port jasminris, kokt

Gör så här

  1. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Hacka även salladslök och koriander fint.
  2. Lägg alla ingredienser i en skål tillsammans med blandfärs, fisksås och risvinäger. Blanda ihop till en jämn färs.
  3. Forma till köttbullar och stek dessa i lite olja i en stekpanna.
  4. Pudra med curry och fräs ca 15 sekunder. Tillsätt kokosmjölk, risvinäger, socker och salta efter smak.
  5. Skala och skär ananasen i ca 2 cm stora bitar. Skala och skiva morötterna tunt.
  6. Lägg allt i såsen tillsammans med köttbullarna. Låta koka samman ca 5 minuter.
  7. Strimla salladslöken och tillsätt till såsen. Garnera med koriander och servera med jasminris.
  8. Glöm inte att matsortera rester från grönsaker och örter för en mer hållbar matlagning, och njut av dina goda köttbullar. /Köket-redaktionen