Kotlett med enbärssås

Kotlett med enbärssås
Foto: TV4

Vildare än så här kan knappast en tam fläskkotlett bli! Passar till alla typer av kött, även till exempel skinkstek eller nötkött.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 4 fläskkotletter
  • salt och peppar
  • 0,5 tsk timjan
  • 1 msk krossade enbär
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 msk margarin
  • 1,5 dl köttbuljong
  • 2 dl grädde
  • 2 msk svart vinbärsgelé
  • 2 msk crème fraîche
  • smör till stekning

Gör så här

  1. Krydda kotletterna med salt och peppar. Stek dem 3 minuter på varje sida i en panna med matfett. Lägg lock på pannan och håll varmt.
  2. Fräs margarin och mjöl i en kastrull, späd med buljong och grädde. Koka 5 minuter.
  3. Tillsätt enbär och timjan och smaka av med salt, peppar och gelé. Rör sist ner crème fraîche. Servera såsen till kotletterna tillsammans med kokt brysselkål.
Kommentera receptet

Fler goda recept