Korvgryta med sommargrönsaker

0 röster
4
Korvgryta med sommargrönsaker
Foto: TV4

Middag på en kvart? Inga problem! Medan grytan kokar hinner du duka och pusta ut. Har du färsk timjan, byt ut den torkade mot dubbla mängden färsk och strö över lite extra vid serveringen.

Så väljer du rätt kött i köttdisken
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g falukorv, tärnad
  • ca 250 g frysta sommargrönsaker
  • 3-4 potatisar, kokta, i stora bitar
  • 0,5 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 0,5 msk torkad timjan
  • salt
  • peppar
  • persilja, hackad

Gör så här

  1. Smula buljongtärningen i en gryta. Slå på vatten.
  2. Lägg i grönsaker och potatis. Hetta upp, lägg i korven och krydda.
  3. Koka 5-10 minuter under lock. Strö på persilja och servera, gärna med en grönsallad vid sidan.
26 januari 2009