Korv- och grönsaksgryta med couscous

25 röster
45 m
4

Paolo lagar en riktig mustig tomatbaserad gryta med rosmarin, aubergine och den italienska korven salsiccia. Bjud gärna grytan med couscous på ett stort och lite djupt fat. 

Visa mer
45 m
4

Du behöver

  • 400 g färsk salsiccia, gärna med peperoncino eller annan smakrik färsk korv
  • 2 små aubergine
  • 2 dl finhackad gul lök
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 1 dl finhackade morötter
  • 1 dl hackade bladselleristjälkar
  • 1,5 msk finhackad färsk rosmarin
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 1 dl rött vin
  • 400 g konserverade körsbärstomater
  • 3 dl couscous
  • 2,5 dl grönsaksbuljong, gjord på fond eller tärning
  • olivolja
  • salt, svartpeppar
  • färsk pecorino att riva över

Gör så här

  1. Skär auberginen 1,5 cm stora tärningar. Lägg dem på en stor lutande skärbräda och strö över lite salt. Låt stå ca 30 minuter, då dras lite av vätskan ur. Torka av med hushållspapper.
  2. Dra av skinnet från salsiccian och smula den i små bitar.
  3. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna/gryta. Rör ner lök, vitlök, morötter och selleri, låt dem fräsa ca 2-3 minuter.
  4. Höj värmen och rör ner salsicca och rosmarin, låt fräsa i ca 5 minuter. Salta och peppra.
  5. Tillsätt tomatpuré och häll på vin. Rör om och häll i körsbärstomaterna. Låt småkoka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Hetta upp rikligt med olja i en annan stekpanna. Fräs auberginen på hög värme i ca 5-8 minuter, salta och peppra.
  7. Rör ner auberginen och stekoljan i den färdiga såsen.
  8. Koka upp buljongen, tillsätt 1 msk olivolja och häll i couscousen. Rör om och dra kastrullen från värmen. Låt grynen svälla under lock i ca 5 minuter eller den tid som anges på förpackningen. Rör om med en gaffel.
  9. Lägg en slev med gryta i mitten på en tallrik eller stort fat och fördela couscous runt om. Strö över riven pecorino.
14 april 2018
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept