Korv med kålsallad

Korv med kålsallad
Foto: TV4

En annorlunda sallad riven vitkål smaksatt med pepparrot och blandad med en kall vit mjölksås som även kallas béchamel.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 1 st litet kålhuvud, grovriven
  • nyriven pepparrot
  • 500 g falukorv

Sås:

  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 1-2 tsk strösocker
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk vinäger
  • 1 st äggula
  • salt och en aning kajennpeppar

Gör så här

  1. Börja med såsen: Smält margarinet i en kastrull, rör ned mjöl och kryddor. Späd med mjölk och småkoka 5 min.
  2. Ta den av värmen, tillsätt vinäger och äggula under kraftig omrörning. Sjud mycket kort stund utan att koka. Låt kallna.
  3. Blanda riven kål, smaksatt med pepparrot och kall sås. Servera till stekt korv.
Kommentera receptet

Fler goda recept