Körsbärssorbet med grädde

Körsbärssorbet med grädde
Foto: TV4

Körsbärssorbet med grädde

7 ingredienser

1 h

Körsbärssorbet med grädde och bittermandel blir en perfekt dessert att njuta av i vårsolen.

Ingredienser

4 - 6 portioner
  • 625 g strösocker
  • 625 g vatten
  • 100 g glykos
  • 1,5 kg frysta körsbär
  • 2-3 citroner, saften

Servering

  • grädde, lättvispad
  • bittermandel, färskriven

Gör så här

  1. Koka upp socker, vatten och glykos till en sockerlag.
  2. Häll den varma lagen över körsbären och låt stå 5–10 minuter.
  3. Mixa blandningen, smaka av med citron och sila den genom en fin sil.
  4. Kyl ner smeten och kör den sedan i en glassmaskin.

Servering

  1. Servera sorbeten med lättvispad grädde och färskriven bittermandel.