Körsbärs- och hoisinglaze

koket.se
Körsbärs- och hoisinglaze
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Körsbärs- och hoisinglaze

7 ingredienser

15 m

Riktigt god glaze gjord på körsbärsmarmelad, hoisinsås, vitlök och chili.

Ingredienser

  • 2-3 klyftor vitlök
  • 2 tsk röd chilifrukt, finhackad (t ex spansk peppar)
  • 1,5 dl körsbärsmarmelad
  • 1 dl hoisinsås
  • 1 dl japansk soja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk svartpeppar, grovmalen

Gör så här

  1. Hacka vitlöken fint och lägg den i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser. Koka upp och låt sjuda utan lock i cirka 10 minuter eller tills glazen kokat samman till en seg blanding. Rör om då och då. Använd direkt eller förvara i kylskåp i upp till 1 vecka.