Koreanskt ångkokt ägg

koket.se
Koreanskt ångkokt ägg
Jimmy Guo
Jimmy Guo

Koreanskt ångkokt ägg

7 ingredienser

20 m

Gyeram Jjim kallas den här rätten som består av ångkokta ägg med salladslök och sesamfrön. Äggen serveras sedan med kokt sushiris.

Se Jimmy Guo laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 3 ägg
  • 3 dl dashibuljong
  • 1 msk mirin
  • 2 tsk koreansk soja (eller japansk soja)
  • salt
  • sesamfrön
  • salladslök

Gör så här

  1. Vispa upp äggen ordentligt så det blir helt slätt.
  2. Blanda äggen med buljong, mirin, soja och salt.
  3. Häll smeten genom en sil ner i en serveringsskål.
  4. Skumma av luftbubblorna och täck skålen med plastfolie
  5. Ångkoka hela skålen med äggen på medelvärme i 10-12 minuter. Antingen i en bambukorg eller i en stor kastrull med vatten stående på en bas av aluminiumfolie.
  6. Toppa med salladslök och sesamfrön.
  7. Servera rätten varm med kokt sushiris.