Koreansk street toast

33 röster
10 m
2
10 m
2

Du behöver

  • 4 skivor formbröd
  • smör och neutral rapsolja att steka i
  • 2 ägg
  • 2 msk + 3 msk riven vitkål
  • 2 msk riven morot
  • 2 salladslökar
  • salt och nymald svartpeppar
  • 4 rejäla skivor mellanlagrad ost, t.ex. grevé
  • 2 skivor kokt skinka
  • 1 msk majonnäs
  • 1 msk ketchup

Gör så här

  1. Stek bröden gyllene i smör på båda sidor.
  2. Vispa upp äggen och blanda i 2 matskedar strimlad vitkål, riven morot samt skivad salladslök. Salta och peppra. Stek i två separata toast-stora »högar« i cirka 2 minuter. Vänd omeletten, lägg på osten och stek i ytterligare 2 minuter, eller tills omeletten är genomstekt. Lägg skinkan på osten.
  3. Värm bröden i stekpannan igen om de har svalnat. Lägg omeletterna på två av bröden, bred på majonnäs, strö på resterande strimlad vitkål och ringla ketchup överst. Toppa med de resterande två bröden och ät genast.
22 januari 2018

Fler goda recept