Koreansk street toast

33 röster
10 m
2

Under morgontimmarna på Seouls gator kan man köpa sådana här mackor till frukost. Inte konstigt att de är så populära för de är grymt goda. Här är min version av den oerhört populära koreanska street toasten. Supersmarrigt när som helst på dygnet! /Jennie

Läs mer om boken Mycket smak på nolltid hos Adlibris

Visa mer
10 m
2

Du behöver

  • 4 skivor formbröd
  • smör och neutral rapsolja att steka i
  • 2 ägg
  • 2 msk + 3 msk riven vitkål
  • 2 msk riven morot
  • 2 salladslökar
  • salt och nymald svartpeppar
  • 4 rejäla skivor mellanlagrad ost, t.ex. grevé
  • 2 skivor kokt skinka
  • 1 msk majonnäs
  • 1 msk ketchup

Gör så här

  1. Stek bröden gyllene i smör på båda sidor.
  2. Vispa upp äggen och blanda i 2 matskedar strimlad vitkål, riven morot samt skivad salladslök. Salta och peppra. Stek i två separata toast-stora »högar« i cirka 2 minuter. Vänd omeletten, lägg på osten och stek i ytterligare 2 minuter, eller tills omeletten är genomstekt. Lägg skinkan på osten.
  3. Värm bröden i stekpannan igen om de har svalnat. Lägg omeletterna på två av bröden, bred på majonnäs, strö på resterande strimlad vitkål och ringla ketchup överst. Toppa med de resterande två bröden och ät genast.
22 januari 2018

Laddar fler recept