Koreansk sloppy Joe sliders
Koreansk sloppy Joe sliders
19 ingredienser
30 m
Den här rätten är idealisk helgmat som du bara måste testa. Gästerna kommer bara vilja ha mer! Receptet kommer från programmet Donal's kök, avsnitt 2.
Ingredienser
- 1 msk sesamolja
- 1 knippe salladslök, tunt skivad (salladslök)
- 3 morötter, finhackade
- 2 klyftor vitlök, fint skivade
- 500 g nötfärs (15% fett)
- 2 msk farinsocker, mjukt (mörkt)
- 2 msk soja
- 2 msk risvinäger
- 2 tsk gochujang
Inlagda chiligurka
- 1 gurka, skalad och tunt skivad
- 1 grön chilifrukt, tunt skivad
- 75 ml risvinäger
- 75 ml vatten
- 3 stjärnanis
- 2 msk strösocker
Hamburgerdressing
- 2 msk gochujang (eller efter smak)
- 6 msk majonnäs
Servering
- 12 briochebröd (burgarbröd)
- 3 msk rostade sesamfrön
Gör så här
- Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs salladslöken försiktigt (spara en handfull till garnering). Fräs även morot och vitlök i 5 minuter tills de är mjuka.
- Tillsätt nötfärsen och öka värmen så att den får färg.
- Tillsätt socker, soja, sesamolja, risvinäger, gochujang och en skvätt vatten. Låt bubbla försiktigt i 20 minuter, tillsätt lite mer vatten om det börjar bli torrt.
Inlagda chiligurka
- Lägg under tiden gurkan och chilin i en skål.
- Häll vinäger och vatten i en liten kastrull tillsammans med stjärnanis och socker. Värm tills sockret har löst sig.
- Häll sedan den varma vätskan över gurkan och chilin och ställ åt sidan i minst 10 minuter.
Hamburgerdressing
- Blanda gochujang och majonnäs.
Servering
- Bred ut hamburgerdressingen på de rostade briochebröden och fyll med färsen. Strö över resten av vårlöken och toppa med inlagd gurka och rostade sesamfrön. Servera!