Koreansk sloppy Joe sliders

Koreansk sloppy Joe sliders
Foto: Tv4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Koreansk sloppy Joe sliders

19 ingredienser

30 m

Den här rätten är idealisk helgmat som du bara måste testa. Gästerna kommer bara vilja ha mer! Receptet kommer från programmet Donal's kök, avsnitt 2.

Ingredienser

portioner
  • 1 msk sesamolja
  • 1 knippe salladslök, tunt skivad (salladslök)
  • 3 morötter, finhackade
  • 2 klyftor vitlök, fint skivade
  • 500 g nötfärs (15% fett)
  • 2 msk farinsocker, mjukt (mörkt)
  • 2 msk soja
  • 2 msk risvinäger
  • 2 tsk gochujang

Inlagda chiligurka

  • 1 gurka, skalad och tunt skivad
  • 1 grön chilifrukt, tunt skivad
  • 75 ml risvinäger
  • 75 ml vatten
  • 3 stjärnanis
  • 2 msk strösocker

Hamburgerdressing

  • 2 msk gochujang (eller efter smak)
  • 6 msk majonnäs

Servering

  • 12 briochebröd (burgarbröd)
  • 3 msk rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs salladslöken försiktigt (spara en handfull till garnering). Fräs även morot och vitlök i 5 minuter tills de är mjuka.
  2. Tillsätt nötfärsen och öka värmen så att den får färg.
  3. Tillsätt socker, soja, sesamolja, risvinäger, gochujang och en skvätt vatten. Låt bubbla försiktigt i 20 minuter, tillsätt lite mer vatten om det börjar bli torrt.

Inlagda chiligurka

  1. Lägg under tiden gurkan och chilin i en skål.
  2. Häll vinäger och vatten i en liten kastrull tillsammans med stjärnanis och socker. Värm tills sockret har löst sig.
  3. Häll sedan den varma vätskan över gurkan och chilin och ställ åt sidan i minst 10 minuter.

Hamburgerdressing

  1. Blanda gochujang och majonnäs.

Servering

  1. Bred ut hamburgerdressingen på de rostade briochebröden och fyll med färsen. Strö över resten av vårlöken och toppa med inlagd gurka och rostade sesamfrön. Servera!