Koreansk steak sallad på grillad entrêcote
Koreansk steak sallad på grillad entrêcote
19 ingredienser
40 min
En matig och festlig sallad med marinerad och grillad entrêcote som har smaker från det koreanska köket. Bjud gärna på ett stort och djupt fat.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
- 600 g entrecôte, i tjocka skivor
- 5 msk koreansk soja (eller japansk soja)
- 1,5 msk strösocker
- 3 klyftor vitlök
- 2 msk sesamolja
- 3 msk neutral rapsolja
- 0,5 citron, pressad saft
- 0,5 msk gochujang (eller 0,5 msk sambal oelek)
- 1 msk honung
- svartpeppar, nymalen
- 1 romansallad
- 0,5 rödlök
- 0,5 gurka
- 250 g miniplommontomater
- 30-40 g mâchesallad
- 10 cm rättika
- 3 msk sesamfrön, rostade
- 1 dl pumpakärnor, rostade
- 1 salladslök
Gör så här
- Blanda 3 msk soja, 1,5 msk strösocker, 2 rivna vitlöksklyftor, 1 msk sesamolja samt svartpeppar.
- Lägg entrecôten i en plastpåse och häll i marinaden. Knyt ihop och massera köttet lite lätt så det täcks av marinad. Låt stå i rumstemperatur medan du förbereder dressingen och salladen.
- Rör samman 2 msk soja, 1 riven vitlöksklyfta, 1 msk sesamolja, 3 msk neutral rapsolja, citronjuice, gochujang samt honung till en dressing. Smaka av och se om det behövs mer soja.
- Skär romansallad i munsstora bitar. Skala, halvera och skiva rödlök i så tunna skivor som möjligt. Skala och halvera gurkan på längden. Kärna ur och skär den i tärningar.
- Halvera tomaterna. Skala rättikan och skär tändstickstunna strimlor. Strimla salladslöken
- Torka av köttet och stek eller grilla det på hög värme. Låt vila i 5 minuter och skär i tunna skivor.
- Lägg alla grönsaker på ett stort fat, lägg köttet överst och ringla över dressingen. Strössla över sesamfrön och pumpafrön, servera genast!