Koreansk steak sallad på grillad entrêcote

15 röster
40 min
4
40 min
4

Du behöver

  • 600 g entrecôte i tjocka skivor
  • 5 msk koreansk eller japansk soja
  • 1,5 msk strösocker
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 msk sesamolja
  • 3 msk neutral rapsolja
  • 0,5 citron, pressad saft
  • 0,5 msk gochujang (eller 0,5 msk sambal oelek)
  • 1 msk honung
  • nymalen svartpeppar
  • 1 huvud romansallad
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 gurka
  • 250 g miniplommontomater
  • 0,5 påse mâchesallad (à 65 g)
  • 10 cm rättika
  • 3 msk sesamfrön, rostade
  • 1 dl pumpafrön, rostade
  • 1 salladslök

Gör så här

  1. Blanda 3 msk soja, 1,5 msk strösocker, 2 rivna vitlöksklyftor, 1 msk sesamolja samt svartpeppar.
  2. Lägg entrecôten i en plastpåse och häll i marinaden. Knyt ihop och massera köttet lite lätt så det täcks av marinad. Låt stå i rumstemperatur medan du förbereder dressingen och salladen.
  3. Rör samman 2 msk soja, 1 riven vitlöksklyfta, 1 msk sesamolja, 3 msk neutral rapsolja, citronjuice, gochujang samt honung till en dressing. Smaka av och se om det behövs mer soja.
  4. Skär romansallad i munsstora bitar. Skala, halvera och skiva rödlök i så tunna skivor som möjligt. Skala och halvera gurkan på längden. Kärna ur och skär den i tärningar.
  5. Halvera tomaterna. Skala rättikan och skär tändstickstunna strimlor. Strimla salladslöken
  6. Torka av köttet och stek eller grilla det på hög värme. Låt vila i 5 minuter och skär i tunna skivor.
  7. Lägg alla grönsaker på ett stort fat, lägg köttet överst och ringla över dressingen. Strössla över sesamfrön och pumpafrön, servera genast!
14 juli 2018

Fler goda recept