Koreansk råbiff

Koreansk råbiff
Foto: TV4
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Koreansk råbiff

18 ingredienser

20 m

Vad sägs om att förgylla kvälken med koreansk råbiff, gyozachips och kimchi? Det kommer bli en riktigt välkomponerad rätt!

Ingredienser

portioner

Råbiff

  • 160 g innanlår, malt (be din butik grovmala åt dig)
  • 3 krm sesamolja
  • 0,5-1 msk gräslök, finskuren
  • 1 tsk japansk soja (ljus)
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Kimchimajjo

  • 1 dl majonnäs
  • 1-2 msk kimchi base

Kimchi

  • 1 dl salladskål, strimlad
  • 0,5-1 msk kimchi base (finns i asiatiska butiker)
  • 0,5 limefrukt, pressad

Friterade gyozablad

  • 8 gyozablad
  • frityrolja

Servering

  • rostad lök
  • rostade sesamfrön (vita och svarta)
  • färsk koriander
  • 0,5 krm togarashi
  • gräslök, finskuren

Gör så här

Råbiff

  1. Blanda luftigt och försiktigt ihop råbiffen med sesamolja, finskuren gräslök, soja, salt och nymalen svartpeppar. Sesamoljan skall absolut inte ta över men ska finnas där med en skön sesamton. Så smaka av och känn efter. Ställ i kylen.

Kimchimajjo

  1. Blanda samman ingredienserna till kimchimajonnäsen och lägg i en spritspåse i kylen.

Kimchi

  1. Strimla salladskålen och blanda med kimchi base. Pressa lime över och lägg i en burk.
  2. Låt stå i kylen fram till servering.

Friterade gyozablad

  1. Hetta upp en kastrull med olja till 165-170 grader och fritera gyozabladen hastigt tills de blir gyllene på båda sidor.
  2. Lägg upp bladen på hushållspapper och salta lätt. Jag klipper gyozabladen i mindre rundlar, ca 4-5 cm i diameter så att de inte blir för stora tilltugg.

Servering

  1. Lägg upp råbiff på varje gyozachips. Lägg på kimchi som fått droppa av lite (så det inte blir för blött), ringla över kimchimajonnäs och toppa med rostad lök, sesamfrö och koriander. Servera!