Koreansk kyckling med picklade rädisor

25 röster
40 m
4
Koreansk kyckling med picklade rädisor
Foto: TV4

Stekt, marinerad kyckling serveras i salladsblad tillsammans med ris och picklade rädisor. Tacos på koreanskt vis!

Visa mer
40 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 3 msk ljus soja
  • 1 msk gochujang (koreansk chilipasta) alt.sambal oelek
  • 1 msk flytande honung
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 tsk sesamolja
  • 20 rädisor
  • 1 dl risvinäger
  • 3 msk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk svarta sesamfrön, rostade
  • 4 dl koreanskt/japanskt sushiris
  • 5 dl vatten
  • 1 kruka sallad, t ex huvudsallad eller krispsallad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blanda soja, chilipasta, honung, vitlök och sesamolja i en bunke. Skär kycklingfilén i munsstora bitar och blanda ner i marinaden. Låt stå och marinera minst i 30 minuter, men gärna längre.
  2. Hyvla eller skiva rädisorna. Blanda risvinäger, socker och salt tills socker och salt löst sig. Slå över rädisorna och låt stå i minst 20 minuter. Häll sedan av vätskan.
  3. Tvätta riset noggrant och skölj av i en sil. Koka riset med lock och utan salt. Låt koka upp och puttra sen på låg värme i 20 minuter utan att lyfta på locket. Låt stå med lock och utan värme i ytterligare 10 minuter innan servering.
  4. Stek kycklingen på hög värme. Servera genast i salladsblad med det nykokta riset och picklade rädisor. En liten klick chilipasta ger en extra sting om man gillar det.
23 juni 2015
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...