Koreansk gurksallad

NYHET
koket.se
Koreansk gurksallad
Jimmy Guo
Jimmy Guo

Koreansk gurksallad

9 ingredienser

20 m

Har du testat Oi Muchim? Det är en koreansk gurksallad med bland annat vitlök och rostade sesamfrön. Passar perfekt till grillat!

Se Jimmy Guo laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 gurka (1 stora eller 6 små)
  • 0,5 tsk salt

Dressing

  • 2 msk fisksås
  • 3 msk risvinäger (eller äppelcidervinäger)
  • 1,5 msk strösocker
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 msk gochugaru (koreanska chiliflakes)
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 msk rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Skiva gurkorna och lägg i en skål med salt.
  2. Låt gurkorna vattnas ur i 15 minuter.
  3. Skölj sedan av gurkorna och krama ur överflödig vätska.

Dressing

  1. Rör ihop gurkan med resten av ingredienserna.
  2. Servera salladen kall, gärna med grillat kött, ssamjang, kokt sushiris, kimchi och salladsblad att göra knyten av.