Koreansk biffsallad med rostad baguette och sojamajonnäs
Koreansk biffsallad med rostad baguette och sojamajonnäs
23 ingredienser
40 min
Med smaker från det sydkoreanska köket blir det här en läcker sallad med ryggbiff, frasig baguette, dressing på citron och sesam samt en krämig soja- och vitlöksmajonnäs.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
Dressing
- 1 citron, pressad
- 5 msk japansk soja
- 3 msk neutral rapsolja
- 2 msk sesamolja
- 1-2 msk gochujang
- 1,5 msk strösocker
- 1 klyfta vitlök, riven
Sojamajonnäs
- 2 dl majonnäs (gärna Kewpie, dvs japansk majonnäs)
- 1 klyfta vitlök, finriven
- 1 msk japansk soja
Sallad
- 1 baguette
- 600 g ryggbiff
- salt
- peppar
- 1 romansallad, i munsstora bitar
- 65 g mâchesallad
- 1 gurka, i munsstora bitar
- 2 tomater, i munsstora bitar
- 1 rödlök, i tunna skivor
- 1 knippe rädisa, halverade
- 10 cm rättika, hyvlad
- 1 knippe gräslök, finskuren
- 4 msk rostade sesamfrön
Gör så här
- Börja med att röra samman alla ingredienserna till dressingen. Ställ åt sidan.
- Snitta baguette men skär ej rakt igenom. Rosta i 200 grader ugn i 10 minuter.
- Rör samman majonnäs med riven vitlök och soja. Ställ åt sidan.
- Salta och peppra ryggbiffen. Stek eller grilla till den innertemperatur du gillar, t ex 48 grader för rare. Låt vila i 5 minuter.
- Lägg alla grönsaker på ett stort salladsfat. Skiva upp köttet och lägg överst. Ringla över dressing och strö gräslök och sesamfrön på.
- Servera med rostad baguette att bryta i bitar och doppa i sojamajonnäs.