Koreansk biffsallad med rostad baguette och sojamajonnäs

koket.se
Koreansk biffsallad med rostad baguette och sojamajonnäs
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Koreansk biffsallad med rostad baguette och sojamajonnäs

23 ingredienser

40 min

Med smaker från det sydkoreanska köket blir det här en läcker sallad med ryggbiff, frasig baguette, dressing på citron och sesam samt en krämig soja- och vitlöksmajonnäs.

Ingredienser

portioner

Dressing

  • 1 citron, pressad
  • 5 msk japansk soja
  • 3 msk neutral rapsolja
  • 2 msk sesamolja
  • 1-2 msk gochujang
  • 1,5 msk strösocker
  • 1 klyfta vitlök, riven

Sojamajonnäs

  • 2 dl majonnäs (gärna Kewpie, dvs japansk majonnäs)
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 1 msk japansk soja

Sallad

  • 1 baguette
  • 600 g ryggbiff
  • salt
  • peppar
  • 1 romansallad, i munsstora bitar
  • 65 g mâchesallad
  • 1 gurka, i munsstora bitar
  • 2 tomater, i munsstora bitar
  • 1 rödlök, i tunna skivor
  • 1 knippe rädisa, halverade
  • 10 cm rättika, hyvlad
  • 1 knippe gräslök, finskuren
  • 4 msk rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Börja med att röra samman alla ingredienserna till dressingen. Ställ åt sidan.
  2. Snitta baguette men skär ej rakt igenom. Rosta i 200 grader ugn i 10 minuter.
  3. Rör samman majonnäs med riven vitlök och soja. Ställ åt sidan.
  4. Salta och peppra ryggbiffen. Stek eller grilla till den innertemperatur du gillar, t ex 48 grader för rare. Låt vila i 5 minuter.
  5. Lägg alla grönsaker på ett stort salladsfat. Skiva upp köttet och lägg överst. Ringla över dressing och strö gräslök och sesamfrön på.
  6. Servera med rostad baguette att bryta i bitar och doppa i sojamajonnäs.