sallad, hela blad (olika sorters såsom gemsallad, krispsallad och huvudsallad)
namul
sesamböngroddar
spenat i sojavinägrette (se ovan)
kimchi
grön chilifrukt, skivad
vitlök (rå i skivor eller grillade i hela klyftor med köttet)
Gör så här
kött
Blanda alla ingredienser till marinaden. Dela köttet på längden längs med fibrerna 1 ggr och skiva sedan köttet i så tunna skivor du kan. Lägg sedan köttet i marinaden och låt stå i minst 30 minuter, gärna över natten. Grilla köttet på en bordsgrill eller stek köttet på en riktigt het panna i lite rapsolja. Några sekunder per sida på en riktigt het grill/panna räcker.
Blanda ihop alla ingredienserna till sesamsåsen och lägg i en liten skål.
Skiva upp kött och servera med såserna och ångande varmt ris i salladsblad samt kimchi, namul, chili och vitlök. Äts gärna med händerna!
Spenat i sojavinägrette
Blanda soja, risvinäger samt socker till sockret löst sig. Blanda väl med spenaten och salladslöken.
Sesammarinerade böngroddar
Lägg böngroddarna i en bunke. Koka upp 2 liter vatten och häll över böngroddarna. Skölj sedan groddarna med iskallt vatten. Låt rinna av väl i durkslag.
Blanda groddarna med sesamolja, salt och sesamfrön.