Konditorknepen för den perfekta semlan

Elon Konditorknepen för den perfekta semlan
Foto: Köket.se

Konditorknepen för den perfekta semlan

Från: Köket

8 ingredienser

20 min

Knepet för den perfekt fasta grädden är att ha kylskåpskall grädde med lite bakpulver i! Och den absolut godaste mandelmassan gör du på rostade mandlar.

Ingredienser

portioner semlor
  • 4 semlebullar
  • 4 dl vispgrädde, kylskåpskall
  • 1 krm bakpulver
  • florsocker, att pudra över

Rostad mandelmassa

  • 100 g sötmandel
  • 100 g florsocker
  • 1 äggvita
  • 1 krm flingsalt

Gör så här

  1. Rosta mandlarna på 175 grader i cirka 15 minuter, rör om ett par gånger under tiden så de blir jämnt rostade.
  2. Mixa mandlarna till ett mjöl i en matberedare, men mixa inte för fint, det är gott med lite chunky mandelmassa.
  3. Tillsätt florsocker och fortsätt mixa, bara så det blandas ordentligt. Knäck i äggvitan och rör om till en krämig mandelmassa.
  4. Häll upp den kylskålskalla grädden i en bunke och tillsätt en nypa bakpulver. Vispa grädden på medelhastighet och snabbt blir den fast och fin.
  5. Skär av ett lock på bullarna och fyll med mandelmassan och den fasta fina grädden. Pudra över florsocker.