Kombucha Bellini

8 röster
3 glas
KOmbucha bellini
Foto: Roland Persson

En underbar alkoholfri drink som både är god och nyttig!

Tips! Scoby eller kombuchasvamp finns att köpa i onlinebutiker. Receptet kommer ur boken Kimchi och kombuca av Soki Choi

Visa mer
3 glas

Du behöver

  • 4 msk vit persikopuré
  • 1 dl club soda
  • 2 dl kall kombucha

Kombucha

  • 4 liter
  • 3 l vatten
  • 4 msk vitt te (alt. 8 tepåsar)
  • 3 dl råsocker
  • 1 l kombucha (startvätska)
  • 1 SCOBY

Gör så här

  1. Kombucha
    Koka upp vattnet. Lägg i teet, häll i sockret och rör om. Låt svalna till rumstempera- tur (cirka 25 grader).
  2. Sila bort tebladen eller ta upp tepåsarna. Häll över i en ren glasbehållare.
  3. Tillsätt kombucha (startvätskan) och lägg i SCOBY:n. Spänn fast ett bomullstyg som lock. Låt stå orörd i rumstemperatur 7–12 dagar.
  4. Provsmaka från dag 7 med sugrör tills den smakar såsom du vill ha den. Förvara se- dan i kylen, där håller den i flera månader. Ju längre den står, desto surare blir den.
  5. Servering
    Fördela persikopurén i tre champagneglas. Fyll på med kombucha och rör om. Toppa med club soda och servera genast.
1 oktober 2018

Laddar fler recept