Kombucha Bellini

KOmbucha bellini
Foto: Roland Persson

Kombucha Bellini

11

8 ingredienser

En underbar alkoholfri drink som både är god och nyttig!

Tips! Scoby eller kombuchasvamp finns att köpa i onlinebutiker. Receptet kommer ur boken Kimchi och kombuca av Soki Choi

Ingredienser

portioner3 glas
  • 4 msk vit persikopuré
  • 1 dl Club Soda
  • 2 dl kombucha, kall

Kombucha (4 liter)

  • 3 l vatten
  • 4 msk vitt te (alt. 8 tepåsar)
  • 3 dl rörsocker
  • 1 l kombucha (startvätska)
  • 1 Kombuchasvamp (SCOBY)

Gör så här

  1. Kombucha
    Koka upp vattnet. Lägg i teet, häll i sockret och rör om. Låt svalna till rumstempera- tur (cirka 25 grader).
  2. Sila bort tebladen eller ta upp tepåsarna. Häll över i en ren glasbehållare.
  3. Tillsätt kombucha (startvätskan) och lägg i SCOBY:n. Spänn fast ett bomullstyg som lock. Låt stå orörd i rumstemperatur 7–12 dagar.
  4. Provsmaka från dag 7 med sugrör tills den smakar såsom du vill ha den. Förvara se- dan i kylen, där håller den i flera månader. Ju längre den står, desto surare blir den.
  5. Servering
    Fördela persikopurén i tre champagneglas. Fyll på med kombucha och rör om. Toppa med club soda och servera genast.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Elon matberedare

Bästa köptipsen!

Blender, stavmixer och matberedare. Här får du bästa tipsen!

Läs mer